Landelijke keukens

Landelijke keukens stralen warmte en oer Hollandse gezelligheid uit. Grote kans dat je bij een landelijke keuken denkt aan omgebouwde woonboerderijen of grote landelijke huizen. Dit zijn ook de plekken waar je een landelijke keuken veelal tegenkomt, omdat dit zo goed aansluit bij het karakter van het pand. Maar de landelijke keuken past stiekem in ieder huishouden dat houdt van een warme sfeer!

2500 m2 Showroom in Etten-Leur
Persoonlijk advies
Specialist in maatwerk
Locatie - Etten-Leur  
Showroom bezoeken?
Bekijk onze actuele openingstijden

 
Maak een afspraak ›

Bekijk onze landelijke showroomkeukens

Ontdek onze selectie landelijke showroomkeukens. Een opstelling in het écht ervaren? Bezoek dan eens onze showroom in Etten-Leur.

Wat is een landelijke keuken?

Landelijke keukens kun je vrij eenvoudig herkennen. Zo vind je er vaak een groot fornuis met oven en zijn de keukenkastjes afgemaakt met traditionele handgrepen.

Maar ook aardewerk servies, klassieke (stoof)potten op het vuur, hangend kookgerei en houten broodplanken tegen de achterwand creëren een echte landelijke sfeer. Deze elementen dragen bij aan de algehele sfeer. Tot slot maken de details het totaalplaatje af. Staat er bij jou binnenkort ook zo’n warme landelijke keuken?

Kies je de juiste opstelling

In de tijd van onze grootouders was de keuken de ruimte waar het eten werd bereid. Hedendaags wordt de keuken voor veel meer dan alleen het bereiden van eten gebruikt. Daar is ondertussen zelfs een begrip aangehangen: de leefkeuken. Er wordt nu naar veel meer dan alleen het fornuis en werkblad gekeken. Hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos!

Ga je voor een landelijke keuken met eiland? Of past een rechte keuken, u-keuken, hoekkeuken (l-keuken), t-keuken of parallel keuken beter bij jouw ruimte? Wat uiteindelijk ook je voorkeuren zijn, de landelijke keuken stijl is in alle soorten opstellingen mogelijk.

Landelijke keuken inspiratie

Voor kleine en grote ruimtes

Heb je een kleine of grote ruimte voor je nieuwe keuken? En kies je voor een open keuken of heb je de ruimte liever gesloten? In grotere woonboerderijen en landelijke huizen komen landelijke keukens het vaakst voor. Desalniettemin kun je ook met een kleinere ruimte een prachtige landelijke keuken realiseren. Weet je niet precies hoe? Laat dan onze keukenadviseurs je helpen.

Veelgebruikte materialen

De landelijke sfeer wordt gekenmerkt door diverse prachtige natuurlijke materialen. Hierbij kun je denken aan: hout, natuursteen, composiet en beton. Laat deze materialen verwerken in het keukenblad of misschien vind je houten fronten wel super mooi. Vergeet niet om met de juiste landelijke accessoires de keuken af te maken.

Prachtige kleurstellingen

De landelijke keuken staat bekend om de vele kleurstellingen. Er zijn opties met grijs, zwart en wit. Maar ook rood, blauw en groen worden vaak toegepast. Meestal werkt het combineren van een koude en warme kleur het beste. Zo behoud je het warme en gezellige plattelandsgevoel.

Vrijblijvend adviesgesprek

Is een landelijke keuken iets voor jou? Kom dan eens langs in onze showroom in Etten-Leur. Onze keukenadviseurs helpen je graag verder met het uitwerken en realiseren van jouw droomkeuken.

 

Wat kun je verwachten?

  • Deskundig advies op maat
  • Alle keukens naar eigen wens en smaak
  • Innovatieve keukenapparatuur
  • Van ontwerp tot en met montage
  • Afspraak bij jou thuis of in onze showroom

Afspraak maken ›

Ontdek onze andere keukenstijlen

Naast de landelijke keukenstijl kun je bij ons ook terecht voor moderne en industriële keukens. Natuurlijk is het ook mogelijk om landelijk te combineren met andere stijlen. Misschien kies jij voor een meer industrieel landelijke keuken? Of ga je liever meer richting een landelijk moderne keuken. Wat je ook zoekt. Onze keukenadviseurs helpen je graag verder.

Bezoek onze showroom

Onze adviseurs kunnen je uitstekend helpen bij het samenstellen van jouw landelijke keuken. Dankzij hun jarenlange ervaring weten zij van iedere keuken een droomkeuken te maken.

Wat kun je verwachten?

  • Deskundig advies op maat
  • Alle keukens naar eigen wens en smaak
  • Innovatieve apparatuur
  • Van ontwerp tot en met montage

Afspraak maken ›