Woonkamer inspiratie

Luxe woonkamer inspiratie

Door: Deel:

Een luxe woonkamer look kan terugkomen in verschillende interieur stijlen. Van luxe accessoires tot stijlvolle tegels en maatwerk kasten; voeg nu chique accenten toe aan jouw woonkamer. We geven je hieronder graag wat luxe woonkamer inspiratie voor in elke woonkamer stijl.

Luxe accessoires woonkamer

Vooral wanneer het geen optie is om de woonkamer te renoveren kun je al een chique ruimte creëren door kleine dingen aan te passen in de juiste stijl. Tegenwoordig zien we veel accessoires in zwart staal, messing of marmerlook terugkomen. Met mooie meubels en woonkamer accessoires creëer je al snel een stijlvolle en luxueuze uitstraling. Een comfortabele bank of zithoek kan hierbij niet ontbreken. En zelfs wanneer je geen nieuwe bank wilt aanschaffen, kun je nieuwe dekentjes en/of kussens neerleggen. Ook kun je meubels zoals tafels, kasten en/of stoelen verven voor een hele nieuwe look in de woonkamer. Denk ten slotte ook aan de juiste verlichting, zoals spotjes in het plafond en stijlvolle woonkamer lampen.

luxe woonkamer accessoires
luxe woonkamer inspiratie verlichting kasten

De juiste woonkamer deuren

De woonkamer deuren maken de ruimte helemaal in stijl af. Kies dus voor binnendeuren in de juiste stijl, zoals een industriële deur met glas en staal of een landelijk houten woonkamer deur. Behalve de meubels, kun je ook je oude woonkamer deuren een likje verf geven. Verf ze bijvoorbeeld zwart, grijs of een andere kleur die perfect aansluit bij je nieuwe interieur. Wanneer je op zoek bent naar luxe nieuwe woonkamer deuren dan nodigen we je graag uit in onze deuren showroom.

Stijlvolle woonkamer kasten

De kasten in de woonkamer zijn niet alleen sfeerbepalend, maar bieden je ook de ideale hoeveelheid opbergruimte. Vooral bij een strak en modern interieur is het belangrijk dat alles netjes kan worden opgeborgen in bijvoorbeeld een inbouwkast. Bij een landelijk interieur kun je wellicht juist kiezen om meer spullen en accessoires te laten zien in vitrine-, dressoir- en/of boekenkasten. Wij helpen graag met het ontwerpen en realiseren van de perfecte maatwerk kasten.

woonkamer kast en glazen wand
woonkamer kasten

Woonkamer tegels

Een ander belangrijk element in de woonkamer is de vloer- en wandbedekking. Woonkamer tegels zijn een populaire optie. Deze zijn namelijk gemaakt van duurzaam materiaal, gemakkelijk in onderhoud en gaan goed samen met vloerverwarming. Vloertegels zijn al jaren populair in de woonkamer, maar ook wandtegels komen steeds vaker terug als creatieve wandbekleding. Naast tegels, hebben we nog meer woonkamer vloer ideeën, waaronder een houten vloer en laminaat.

luxe woonkamer tegels
woonkamer vloertegels wandtegels

Ruimte en kleurgebruik

Een strakke en ruimtelijke woonkamer geeft al meteen een luxueuze uitstraling. Zorg dus voor een moderne look met grote woonkamer tegels, een ruime zithoek en veel lichtinval; iets wat zelfs bij een kleine woonkamer mogelijk is. Is een modern interieur niet helemaal jouw smaak? Voeg dan een luxueuze look toe met mooie kleuren die terugkomen in accessoires, tegen de wand en/of op de vloer. Bekijk bijvoorbeeld onze moderne retro woonkamer inspiratie voor kleurrijke en chique woonkamer ideeën. Of voeg sfeervolle accessoires toe voor een gezellig woonkamer.

stijlvolle woonkamer kleuren
gezellige luxe woonkamer inspiratie

Luxe woonkamer voorbeelden in onze showroom

Kom nu langs in onze Woon- en Lifestyle showroom en doe jouw luxe woonkamer inspiratie op in het écht. Onze specialisten staan voor je klaar om je de mogelijkheden te laten zien voor nieuwe woonkamer deuren, kasten, tegels en vloeren. Daarnaast hebben we ook een grote keuken- en badkamer showroom. We zijn gespecialiseerd in maatwerk projecten en helpen graag het interieur van jouw dromen te realiseren. Neem nu contact op of kom bij ons langs in Etten-Leur.

Lees ook:

Deel: